До сблъсъци с полицията се стигна след възникнало напрежение между привърженици

...
До сблъсъци с полицията се стигна след възникнало напрежение между привърженици
Коментари Харесай

Сблъсъци в столицата след митингите

До сблъсъци с полицията се стигна след зародило напрежение сред последователи на президента Румен Радев и тези на ГЕРБ, които по-рано участваха в манифестации в столицата. След словесните искри сред двата лагера, полицията се опита да раздели двете групи хора, по-горлямата част от които бяха последователите на президента.

Привържениците на ГЕРБ, които бяха докарани в София от провинцията, с цел да поддържат Бойко Борисов, бяха съпроводени да се качат на рейсовете. Тези, които пък симпатизират на Румен Радев, с крясъци " Оставка! " и " Гешев е срам! " потеглиха към Орлов мост. Те минаха около блокираното от полицейски кордон Народно събрание и продължиха, но внезапно финтираха служителите на реда - заобиколиха зад СУ " Климент Охридски " и около Националната библиотека, стигнаха до пространството, в което бяха паркирани ГЕРБ-автобусите.

Там, при неналичието на доста полиция, съвсем се стигна до физичеси конфликти. Имаше и побутване сред протестиращи (Радев) и служителите на реда, а най-масово се скандираше към хората на ГЕРБ " Платени отпадъци! ".

Привърженците на ГЕРБ въпреки всичко се качиха в рейсовете и останаха там да чакат отбрана от униформените. Тя въпреки всичко се появи по-късно и някои от автобусите съумяха да потеглят, само че другите бяха блокирани от протестиращите съперници на държавното управление и основния прокурор. Сблъсъците на последователи на Радев с полицията продължиха и най-малко двама души бяха задържани.

Противниците на ГЕРБ и държавното управление започнаха да се събират на Орлов мост, където се чака митингът им да продължи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР